کاربر مهمان

دیسک چرخ جلو جک جی 5 (JAC J5)


دسته بندی: دیسک
برند: جک/
سازنده خودرو: جک (JAC) /جک جی 5 ( JAC J5 )
شماره قطعه: 1112
جک مرکزی قیمت: تماس بگیرید
برند:--
شهر: شیراز

دیسک ترمز چیست و چه کاربردی دارد؟

دیسک ترمز که دیسک چرخ یا چرخ ترمز نیز نامیده می شود در واقع قطعه‌ای دایره‌ای شکل است که عامل اصلی توقف خودرو محسوب می‌شود. این قطعه که نقشی حیاتی در سیستم ترمز دارد همراه با چرخ‌ها می‌چرخد. وابستگی این دو به هم به گونه‌ای است که توقف دیسک موجب توقف چرخ‌ها و به دنبال آن توقف کامل خودرو می‌شود. در واقع دیسک ترمز روی بلبرینگ چرخ‌ها سوار و به گونه‌ای جزئی از قطعات متحرک چرخ محسوب می‌شود. بنابراین همراه با رینگ و لاستیک و هم‌سرعت با آن‌ها می‌چرخد.

دیسک ترمز که در دو سمت خود دارای سطوح ماشینکاری شده است توسط دو پیچ و یک مهره‌ی مرکزی مقابل لنت ترمز و روی بلبرینگ نصب می‌شود. سرعت دیسک توسط همین لنت‌ها و اصطکاک بین آن‌ها کاهش می‌یابد. در واقع زمانی که راننده پدال ترمز را می‌فشارد، لنت‌ها یا همان پدهای ترمز با دیسک درگیر شده و موجب می‌شوند از سرعت چرخش دیسک کاسته شود. با توجه به اینکه دیسک ترمز در معرض حرارت و اصطکاک بالا قرار دارد جنس این صفحه‌ی گرد معمولا از چدن یا سرامیک است

انواع دیسک ترمز

دیسک‌ها در ترمز انواع مختلف تولید می‌شوند اما به طور کلی آن‌ها را از نظر کارایی، به دو دسته‌ تقسیم می‌شوند

دیسک ترمز معمولی: اکثرا به شکلی کاملا ساده طراحی شده و سطح بیرونی آن ها صاف و صیقلی است.

دیسک ترمز خنک شونده: این مدل که هوا خنک نیز نامیده می‌شود معمولا با اشکال متفاوت طراحی می‌شوند.

نوع آلیاژ به کار رفته در ساخت دیسک‌ها نیز از دیگر تفاوت‌های آن‌ها است. این تفاوت‌ها در کارایی، طول عمر، کیفیت عملکرد و قیمت دیسک ترمز تاثیر دارد.

دیسک ترمز معمولی

این مدل را با عنوان دیسک ترمز معمولی می‌نامند چون واقعا مانند یک دیسک صاف و صیقلی است. آلیاژهای ساخت آن معمولا از آهن است که ضریب حرارتی بالا ندارد. به همین دلیل خودروی‌هایی که از این نوع دیسک ترمز استفاده می‌کننند قابلیت‌های ترمزگیری خوبی ندارند. این دیسک‌ها هنگام رانندگی در شهر بخصوص در خودروهای فاقد سیستم ترمز ضد قفل بسیار راحت داغ می‌شود. در واقع این دیسک که Solidیا دیسک یکپارچه نیز نامیده می‌شود یک صفحه‌ی آهنی توپر با مدیریت حرارتی ضعیف است.

ترمز دیسکی خنک‌شونده

این نوع از دیسک‌ها که به آن‌ها دیسک هوا خنک یا خنک شونده با هوا هم می‌گویند امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. وجه تسمیه‌ی آن‌ها نوع طراحی‌شان است که این قابلیت را در آن‌جا ایجاد می‌کند تا به راحتی بعد از ترمز گیری کمی از گرمای خود را دفع کنند. این عمل با کمک مکانیزمی که برای حرکت هوا در اطراف آن‌ها تعبیه شده است صورت می‌گیرد. در طراحی این نوع دیسک ترمز، دو وجه صفحه را از هم جدا کرده و تبدیل به صفحه‌ای توخالی می‌کنند تا امکان تعبیه‌ی کانال های خنک کننده درون آن ایجاد شود. خنک شدن خود به خود دیسک به کاهش حرارت کالیبر نیز کمک می‌کند. همچنین عملکرد بهتر سیستم ترمز و کاهش احتمال ترک خوردگی دیسک را به همراه دارد.

 

نشانه های خرابی دیسک ترمز

دیسک ترمز نقش مهمی در توقف خودرو دارد. از این رو زمانی که با مشکل مواجه شود؛ هر چه زودتر بتوانیم علت خرابی آن را تشخیص دهیم؛ می‌توانیم زودتر به رفع آن بپردازیم و از بروز مشکلات مختلف جلوگیری کنیم. اگر شما هم به ایمنی خودرو خود اهمیت می‌دهید؛ بهتر است نشانه­‌های خرابی دیسک ترمز را بشناسید و در صورت وجود مشکل، با مراجعه به تعمیرگاه‌های معتبر، نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام نمایید. نشانه‌های خرابی دیسک ترمز در ادامه بیان شده‌است که بدین شرح است:

دشوار شدن کنترل خودرو و کشیده شدن خودرو و فرمان به یک جهت دیگر در هنگام ترمزگیری شنیده شدن صدای سوت از چرخ­‌ها؛ این صدا می‌تواند نشانه آسیب به سطح دیسک چرخ باشد. لرزش زیاد در پدال ترمز و فرمان خودرو در هنگام ترمزگیری

کاهش یافتن قدرت ترمزگیری، نیاز به فشردن پدال تا آخر و سفت شدن آن وجود شیارهای مختلف یا ایجاد لبه یا فرورفتگی­ در سطح دیسک کم شدن ضخامت دیسک ترمز و تاب برداشتن آن زمانی که توانستید تا حدودی نشانه­‌های خراب شدن دیسک ترمز را تشخیص دهید؛ می‌توانید با بررسی عملکرد خود در رانندگی علت آن را نیز جستجو کنید. درصورتی‌که تعمیر دیسک امکان‌پذیر نبوده و با تراش دادن سطح دیسک، مشکل قابل رفع نباشد، باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعویض این قطعه اقدام کنید.

تیم زاپاس24 در تلاش هست تا بتواند بهترین فروشگاه های فروش لوازم یدکی را به شما معرفی کند تا بتوانید کالای باکفیت و همچنین با اطمینان خاطر خریداری کنید علاوه بر این شما می توانید با فروشگاه مدنظر خود به طور مستقیم در ارتباط باشید

زاپاس24دسترسی سریع  و آسان به فروشگاه های لوازم یدکی

نظرات کاربران

برگشت به بالا

زاپاس 24 را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

دانلود اپلیکیشن

تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت به روز ایده پردازان کاوش گر می باشد